Talasanje - Šetnja

Naš gost je književnik Gojko Božović, dobitnik književnih nagrada „Kočićevo pero“ i „Kočićeva knjiga“, koje dodeljuje Zadužbina „Petar Kočić Banjaluka-Beograd“. Nagrada „Kočićevo pero“, koja se dodeljuje za visoka dostignuća u savremenoj književnosti, dodeljena je Božoviću za knjigu poezije „Mapa“, a „Kočićeva knjiga“ za celokupno književno stvaralaštvo.

Antički teatar, Sveti Naum i Samuilova tvrđava su biseri Ohrida, poznatog turističkog mesta u Makedoniji, ali ipak, prva asocijacija na ovaj grad je ohridski biser. Porodica Talev jedna je od najpoznatijih proizvođača originalnog ohridskog bisera i time se bavi skoro sto godina. Sa majstorom Vanetom Talevim o tajnama pravljenja čuvenog i vrlo cenjenog veštačkog bisera, razgovarao je Aleksandar Milivojević.

Daleke 1989. godine, izdavačka kuća Kreativni centar izdala je svoju prvu knjigu - slikovnicu „Mačka", koju je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dobrosav Bob Živković. Priču o 30 godina rada i planovima i projektima u godini koja je tek počela, zabeležila je Tanja Zeljković.

Zima u Beo zoo vrtu, novi sadržaji i planovi. Uskoro će biti otvoren pingvinarijum, a u toku su završni radovi u bebi zoo vrtu. Kako žive životinje i zašto zebre vole plazma keks, a majmuni kompot čućemo, između ostalog od našeg gosta, direktora zoološkog vrta, Srboljuba Aleksića.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи