Nedeljom za selo

U našoj prazničnoj emisiji čućete kako se u selima u raznim delovima Srbije proslavlja Badnji dan i Božić.Običaji su različiti, ali suština je ista - ovo su dani za okupljanje i zajedništvo porodice, za radost i ljubav.

Upoznaćete i složnu i veselu porodicu Pavlović iz sela Veliko Krčmare u opštini Rača. Domaćin kuće Mika kaže da je porodica najveće bogatstvo i da nema napretka bez međusobne podrške.

Početkom ove godine stupile su na snagu izmene i dopune Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status gazdinstva. Novina je da se u Registar upisuju sve katastarske parcele na kojima se obavlja poljoprivredna proizvodnja. Ako se utvrdi da gazdinstvo nije upisalo sve parcele, zahtev se odbacuje bez razmatranja.

Narednih dana, najkasnije do 15. januara, počeće da radi softver za prijavu sezonskih radnika u poljoprivredi. To znači da će poljoprivrednici, kao poslodavci, pored dnevnice, sezonskim radnicima morati da plaćaju poreze i doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje za dane kada su radno angažovani.

Urednik i voditelj Davorka Tešić. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво