Novosti dana

Srbija je ostala bez doajena srpskog glumišta, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u pozorištu, TV serijama i na filmu. Glumac Marko Nikolić preminuo je u Beogradu u 73. godini. Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član Narodnog pozorišta postao je 1970. godine. Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu, kao i brojnih drugih priznanja. Povodom smrti Marka Nikolića telegram saučešća porodici uputili su predsednik Aleksandar Vučić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Vozač autobusa "Niš ekspresa" koji je prepolovljen u udesu na pružnom prelazu u Donjem Međurovu je uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana, potvrđeno je RTS-u u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Posle oporavka od povreda u nesreći vozač je 31. decembra saslušan i odmah nakon toga mu je određen pritvor. Vozač se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Sudar voza i autobusa na pružnom prelazu bez rampe u Donjem Međurovu kod Niša dogodio se 21. decembra. Autobus je prevozio decu u srednju školu. Od siline udarca voz je prepolovio autobus. Na licu mesta poginulo je dvoje odraslih i jedan dečak, a četiri osobe su kasnije podlegle zadobijenim povredama. Sinoć je preminula sedma žrtva te nesreće, šezdesetpetogodišnji V. Đ.

Zbog snega, lekari Hitne pomoći od jutros imaju pune ruke posla. Zbog padova i lomova je za 30 odsto povećan broj poziva sa javnih mesta. U Hitnoj pomoći kažu da očekuju još više poziva. Naglo zahladjenje ne odgovara ni hroničnim bolesnicima - astmatičarima i pacijentima s povišenim krvnim pritiskom. Do utorka, 8. januara, očekuju se ledeni dani, i najviše dnevne temperature oko ili ispod nula stepeni. Na području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije tokom dana moguće povećanje više od 10 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima i više.

Kineska bespilotna letelica Čengi 4 uspešno je, prva u istoriji, sletela na tamnu stranu Meseca, udaljeni deo zemljinog satelita, pri brzini od 15 kilometara na sat. Reč je o vozilu robotu koje je dotaklo dno južnog dela Meseca, još neistraženog, pošto su sve dosadašnje misije bile usmerene na stranu okrenutu ka Zemlji, što je, kako prenose kineski mediji, velika prekretnica u istraživanju svemira.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи