Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić smatra da ne postoji drugačije rešenje za Kosovo i Metohiju osim sporazuma, koji će da prihvate Srbi i Albanci, jer ništa drugo neće doneti mir. U intervjuu za sajt Espreso, predsednik je rekao da na Kosmetu nije sve albansko, kao ni srpsko i da se mora postići kompromis. Onaj ko to ne razume, uvešće Srbiju u najveću tragediju iz koje ćemo izaći poraženi, gore nego ikad, ocenio je Vučić. On je istakao kako ne želi da uvodi Srbiju u ratove i sukobe iz kojih ne može da izađe kao pobednik.

Brisanje granica između Albanije i Kosova i Metohije vodi ka aneksiji dela naše teritorije, izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. Prema njegovim rečima, to je poruka da se korak po korak stvara Velika Albanija. Najbolja odbrana od takvih jednostranih poteza Prištine jeste da se nastave razgovori i postigne rešenje za konačni status tog dela naše teritorije, ocenio je Drecun.

U Novu godinu ulazimo sa izmenjenim pravilima kreditiranjima. Keš i potrošački zajmovi odobreni u 2019. mogu da se otplaćuju najduže 8, u 2020. 7, dok će u 2021. taj rok da bude smanjen na 6 godina. Jedini izuzetak od postepenog pooštravanja propisa je kupovina automobila gde je maksimalni rok otplate od 1. januara, pa na dalje za sada fiksiran na 8 godina. Centralna banka takodje je odlučila da mesečna rata ne može da bude veća od 60 odsto plate ili penzije.

Razvoj tehnologije, brza razmena informacija i stalno prisustvo na internetu, ozbiljno dovode u pitanje autorstvo u bilo kom obliku stvaralaštva. Poseban udar trpi kreativna industrija. Kako u Srbiji brinemo o tome i kako se borimo protiv piraterije - o tome je na našem programu govorio direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Vladimir Marić.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво