Doživeti stotu

Sa željom da vas u Novoj 2019. godini prate radost, sreća i blagostanje, u prazničnom izdanju emisije podsetićemo na stogodišnjake koje smo upoznali u godini koju ispraćamo.

U januaru smo bili kod baka Milke Cvetković u Gornjem Stupnju kod Aleksandrovca Župskog. Ima sto tri godine, čita "Politiku" i vatreno navija za Novaka Đokovića.

Sredinom zime smo sreli Agnesu Eremiju uoči njenog stotog rođendana. Čuvena profesorka i spikerka Radio Beograda preživela je strahote Holokausta i, uprkos svemu, dočekala duboku starost.

S proleća smo u Čačku upoznali starinu Milutina Pantelića. Više od pola veka je bio svadbarski kuvar, a danas u stotoj godini spokojno šeta kraj Zapadne Morave.

U septembru smo proslavili vek od rođenja legendarne glumice Branke Veselinović i prisetili se njenih uloga iz "Vesele večeri", "Majke hrabrosti", "Dare Nijagare".

U Mrčajevcima smo, prošlog oktobra, razgovarali sa stogodišnjakom Miljkom Stojanovićem o opančarskom zanatu, porodici i potomcima koji će čuvati uspomenu na njega.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.


Radio Beograd Prvi program, 9:05.

Izvor slike sa naslovne strane: Pokret Treće doba Srbije

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара