Kojekuda

Bio je sunčan dan i mesec maj... doduše duvao je vetar sa reke, ali rajsko zelenilo i plavetnilo neba bili su sasvim dovoljni da se kaže – divan dan.. U maločas pomenutu reku svi se zaljube na prvi pogled... nije to obična reka – to je Drina, zelena krasota sa sjajem brzih, zapenjenih talasa koji su joj poput blještavog ogrtača.

Predstavite sebi zelenu, ali baš zelenu livadu, prostranu, ispunjenu pokojom šumicom, pokojom kućicom... Prolazite onda uskom, malim kamenjem popločanom uličicom etno naselja, a ulica se zove - Majčina dušica. Skoro da tako i miriše. Oko vas omanja grupa malih kuća sa imenima ispisanim na drvenim tablama: Goca džin, Nada, Ružica... obična imena ljudi. Mada tu je i ime Roberta De Nira, ali to je zato što je i on prolazio ovom lepotom. A pomenutu lepoticu Drinu je zapamtio i po njoj nadenuo ime svojoj ćerki.

Onda silazimo stazom do plaže - Šotrine plaže. Nesvakidašnja lepota dovela je ovde i filmadžije - snimljene su na ovom mestu scene televizijskih serija naše kuće, koje ste voleli: Šešir profesora Vujića, Greh njene majke.. i mnoge druge. Plaža je ponela ime proslavljenog režisera. Još jedan od očaranih ovim mestom.

Vreme je da vam otkrijemo - Sunčanu reku. Etno selo u blizini Loznice. Nastalo u davnoj viziji našeg današnjeg sagovornika. Kaže - bilo je to kukuruzište i neki kućerak, i fenomenalno lepa Drina. I u tom kukuruzištu, u tom prostranstvu kraj reke, nastala je ideja o velikom imanju, etno selu, novoj, zanimljvoj turističkoj ponudi. Ovo je priča o radu. Strpljivom dugogdišnjem trudu cele porodice.

Vreme je da krenemo zajedno u šetnju Sunčanom rekom.

Polako i pažljivo, vode vas Elizabeta Arsenović i Mirjana Nikić.


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи