Talasanje - Šetnja

Može li se zaustaviti narastajući jaz između ekstremno bogatih i siromašnih. Jedan odsto najimućnijih ima više od 50 odsto ukupnog svetskog kapitala. Stručnjaci sve češće postavljaju pitanje: „Da li milijarderi žele da žive u društvu u kome neće moći da izađu na ulicu.“ Čemu vode masovni protesti nezadovoljnih građana širom sveta razgovaramo sa ekonomistom Božom Draškovićem.

Nedavni incident u centru Beograda kada se nakrenuo 30 metara visok kran i pretio da padne, otvorio je pitanje koji uslovi moraju biti ispunjeni pre postavljanja ove mašine na gradilištu. Da li su procedure i preventivne mere strožije ukoliko je reč o naseljenim mestima. Gost Mihajlo Đurđević, profesor sa Građevinskog fakulteta.

U novoj „Kojekuda" priči šetaćete sa našim reporterima Elizabetom Arsenović i Mirjanom Nikić obalom reke Drine u mesecu maju. To je vreme i mesto kao okvir za reportažu o etno selu Sunčana reka, toliko lepom da se tamo snimaju filmovi i serije, a posetioce, u slučaju da su kompozitori insipiriše na vrhunsko umetničko stvaralaštvo.

Evropska unija postigla je dogovor o zabrani upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu. Plastični otpad se sporo razgrađuje i njegovi tragovi se nalaze u mnogim životinjskim vrstama kojima se čovek hrani. Istraživanja Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da jedna od hemijskih supstanci koja je pronađena u mnogim plastičnim proizvodima, deluje slično kao hormon i veoma je štetna po zdravlje ljudi. Gošća Jasminka Ranđelović, programski koordinator ALHema.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи