Novosti dana

Jedini način da dijalog o normalizaciji odnosa bude nastavljen je da Priština povuče krajnje nerazumne odluke, poručio je u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Predsednik je istakao da Srbija čvrsto podržava dijalog i smatra da su razgovori jedini način rešavanja otvorenih pitanja i očuvanja regionalne stabilnosti. Predsednik Evropskog saveta Tusk pozdravio je razumne poteze Srbije u odnosima sa Prištinom.

Premijerka Ana Brnabić nastavlja posetu Briselu razgovorima sa predsednicima Evropskog saveta i Evropske komisije, Donaldom Tuskom i Žan- Klodom Junkerom. Prethodno se sastala sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Premijerka je posle sastanka  istakla da Unija nikad nije bila direktnija u osudi i pozivanju Prištine da povuče taksu na srpske proizvode. Dodala je i da Brisel "konačno više ne govori o dve strane".

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je sa turskim ministrom transporta Mehmetom Turhanom potpisala ugovor za projektovanje i izgradnju deonice autoputa Beograd -Sarajevo. Autoput će se graditi u dve trase koje se na teritoriji Srbije odnose na deonicu Sremska Rača -Kuzmin i Požega-Užice -Kotroman. Vrednost izgradnje obe deonice je oko 1,05 milijardi evra. To će biti prvi autoput koji će direktno povezivati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Srbiju sa Republikom Srpskom.

Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog Nikolu, čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja, zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i dece. To je hramovna i manastirska slava Srpske pravoslavne crkve. Procenjuje se da Svetog Nikolu slavi skoro polovina pravoslavaca u Srbiji.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво