Novosti dana

Troje ljudi poginulo je kod Pečenjevca, kada je noćas makedonski autobus, koji se kretao iz Skoplja ka Beogradu, sleteo sa puta i prevrnuo se. Povređeno je 32-oje ljudi, od kojih je njih 28 smešteno u Urgentni centar u Leskovcu. Četvoro je prebačeno u Niš. Povređeni nisu životno ugroženi, potvrdio nam je direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević. Okolnosti nesreće se ispituju.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravljaće sutra na sednici otvorenoj za javnost o odluci Prištine da formira svoju vojsku. Sednica je zakazana na zahtev Srbije i Rusije, a u njenom radu učestvovaće i predsednik Aleksandar Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je ishod Sednice nemoguće predvideti. Pred predsednikom Vučićem je težak posao u Njujorku, naveo je Stefanović.

 

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska ostaje na evropskom putu, ali vojno neutralna. Ona je u našoj emisiji Sedmica odnose Republike Srpske i Srbije ocenila kao izuzetne, i u ekonomskom i u političkom smislu. Ukazala je na nepravedan odnos dela međunorodne zajednice u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije.

 

U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli održavaju se lokalni izbori. Pravo glasa ima skoro 90 hiljada gradjana.

 

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи