Talasanje - Šetnja

Retki će se setiti da je u Zvečanskoj ulici u Beogradu nekada bilo i Prihvatilište za decu. Na toj adresi nije već 20 godina, koliko traje privremeno preseljenje u neuslovan, skučen prostor sa manje od 20 kreveta. Najugroženijim kategorijama dece uskoro će na raspolaganju biti obnovljena zgrada nekadašnje škole “Ćirilo i Metodije”. Tim povodom naša sagovornica je direktorka Prihvatilišta za decu, Danijela Stajković.

Hiljade ljudi u Švedskoj pristalo je da im potkožno bude ugrađen mikročip. Svrha je da se korisnicima olakša obavljanje dnevnih obaveza koje zahtevaju identifikaciju, samo uz jedan pokret rukom preko digitalnog čitača. Naučnici su zabrinuti zbog zaštite privatnosti  korisnika, a otvara se i niz pitanja etičke prirode. O tome, za Radio Beograd 1, govori vodeći svetski kibernetičar, Kevin Vorvik.

Predstavnici nacionalnih saveza za retke bolesti 16 zemalja, bili su gosti Beograda, na međunarodnoj konferenciji. Da li se pacijenti i u drugim državama nose sa istim teškoćama kao u Srbiji, saznaćemo od sagovornika iz NORBS-a.

Vaterpolo reprezentacija Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, okupila se pre par dana u Nišu, kako bi proslavili veliki jubilej - 30 godina od titule olimpijskog šampiona. Čućemo deo atmosfere sa tog druženja.

O novoj postavci "Šidski pejzaž Save Šumanovića" razgovaraćemo sa direktorkom galerije "Sava Šumanović" u Šidu.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво