Moja knjiga

Radmila Popović, novinar i pisac, u emisiji otkriva zašto je lično vezana za knjigu ''Poslednji let za Sarajevo'' Mome Kapora. Glavni junak romana ''Poslednji let za Sarajevo'' Slobodan Despot, koji radi kao stjuard, tokom bala u hotelu Jugoslavija, svodi račune vlastitog života, i u tom svođenju računa pred nama iskrsavaju prizori njegove prošlosti, prvih ljubavi, života u Sarajevu, putovanja po svetu, neuspelog braka, sve do sećanja na Sarajevo zahvaćeno ratom. U hotelu Jugoslavija susreću se ljudi, mahom izbeglice, koji obeležavaju 30 godina od svoje mature, i mladići i devojke koji slave svoju maturu i ulazak u svet zrelosti, i kroz ovaj susret mladosti koja pred sobom vidi idealizovanu budućnost i starosti koja svodi svoj gorki životni bilans, pisac ovog romana priča setom obojenu priču o prolaznosti i nestalnosti ljudskog života.

Radmila Popović je magistar filoloških nauka. Objavila je do sada 20 knjiga, među kojima su romani, knjige priča, pesme za decu, studije o Milošu Crnjanskom i drugim piscima.... Živela je u Sarajevu i radila kao urednik Kulturno-umetničkog programa Televizije Sarajevo. U Beogradu živi od 1994. godine. U Sarajevu je bila i tokom ratnih dešavanja. Dve i po godine života u gradu zahvaćenom ratnim užasom trajno je obeležilo našu sagovornicu. Ovo bolno iskustvo ima veze i sa izborom knjige o kojoj Radmila Popović u večerašnjoj emisiji govori.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво