Talasanje - Šetnja

Najavaljujemo tribinu koja se održava sutra u Domu omladine, pod nazivom: “Mladi u Evropskoj uniji: nove ideološke tendencije”. Osnovna pitanja kojima se ova tribina bavi jesu: koje su to nove političke i socijalne ideje i tendencije među mladima u EU. Gost je moderator tribine, politikolog Marko Miranović.

Šta su generički lekovi, koje uštede donose, s obzirom da su im cene niže u odnosu na inovativne, i kakav je njihov terapeutski efekat, pitanja su za doktora Pavla Marjanovića, generalnog direktora "Aktavisa" za Srbiju i Crnu Goru u čijem sastavu je i Fabrika lekova "Zdravlje" u Leskovcu. Sa njim je razgovarala novinarka Radio Beograda Marina Stojadinović.

Završna svečanost projekta „Karavan za klimu - Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!" održava se danas, upravo da bi se obeležio datum, 12. decembar, kada je, pre tri godine postignut Pariski sporazum o klimi.

Karavan za klimu osmislio je i sproveo Francuski institut i Ambasada Francuske u Srbiji, zajedno sa lokalnim akterima (opštinama, gradovima, građanskim društvom). Cilj projekta je da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana Srbije, da ubedi preduzeća i javne ustanove da je zeleni rast nova prilika za razvoj i da promoviše jednostavna i operativna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena. Naš gost je Bertran Mije, ataše za saradnju Francuske ambasade u Srbiji.

Sa Jelenom Milašinović, iz Beogradske filharmonije, razgovaramo o prvom CD-u Beogradske filharmonije i šefa-dirigenta Gabrijela Felca, koji je snimljen za međunarodno tržište , najavljujemo Novogodišnnji koncert i nova izdanje Koncerta za bebe.

Izveštaj o aktuelnim sportskim događajima pripremio je naš novinar Vlade Radičević.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво