Novosti dana

Najavom dodatnih mera, zvaničnici u Prištini šalju poruku Srbima, pre svega na severu Kosmeta, da nisu dobrodošli, izjavio je poslanik Srpske liste Igor Simić. Takse koje su uvedene, i koje blokiraju distribuciju hrane, lekova i svega što kosmetski Srbi troše, pokazuju koliko im je sada otežan život. Simić je, u izjavi za RTS, upozorio da će nove mere „najdirektnije ugroziti" opstanak i egzistenciju srpskog naroda, ali i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Podsećamo, premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj najavio je nove mere protiv Srbije, ali nije precizirano da li će biti objavljene posle današnje sednice Vlade.

U Boru je uhapšena medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

Britanski parlament glasaće o dogovoru o Bregzitu premijerke Tereze Mej pre 21. januara, saopštio je njen portparol. Glasanje je trebalo da bude održano danas, međutim ona je juče saopštila da je glasanje odložženo i tražila dodatnu potvrdu od Evropske unije da će glasanje proći kroz parlament, prenosi Rojters. Dodao je da je premijerka Mej ranije imala produktivan sastanak sa holandskim premijerom Markom Ruteom. Njih dvoje su se dogovorili da zajednički reše trenutnu situaciju. Mej će održati sastanak svog kabineta sutra popodne.

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas igraju protiv Pari Sen Žermena na stadionu "Rajko Mitić" utakmicu poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona. Direktan prenos je na našem programu. Crveno-beli još imaju šansu za ostanak u Evropi, odnosno za mesto u Ligi Evrope, a uslov je da večeras pobede, a Liverpul izgubi od Napolija.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи