Talasanje - Šetnja

O novim narkoticima koji su se pojavili na tržištu Srbije, o tome kako zaštititi mlade i šta bi sve trebalo da znaju i oni i njihovi roditelji razgovaramo sa prof dr Ivanom Dimitrijevićem, načelnikom Odeljenja za bolesti zavisnosti Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Srbije i članom Vladine komisije za borbu protiv narkotika.

Od danas, RS domen „govori" čak 13 jezika i omogućena je upotreba 67 latiničnih slova, tako da nazivi domena, između ostalog, više ne moraju da se pišu bez kvačica i sličnih znakova.

Šta sve ova novina podrazumeva i kako su, baš, na Međunarodni dan ljudskih prava, otvorene mogućnosti za izražavanje sopstvenog identiteta - jezika i pisma, saznajemo u razgovoru sa Vojislavom Rodićem, predsednikom Upravnog odbora Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Registar za decu sa smetnjama u razvoju, na kome već tri godine rade stručnjaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut", trebalo bi da bude gotov u januaru 2020. godine. U toku su obuke i edukacije zdravstvenih radnika.

Zašto je ovaj registar bitan i koje su sve njegove prednosti? Koje su najčešće smetnje u razvoju dece u Srbiji i kako se manifestuju? Odgovore daju dr Snežana Plavšić iz Instituta „Batut" i dr Snežana Gajić iz Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

O značaju i metodama doping kontrole sportista saznajemo u prilogu Snežane Pantović.

Urednik i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво