Talasanje - Šetnja

"Prvakinje gesta i reči" je projekat od 4 dokumentarna filma o Srpkinjama u Hrvatskoj koje su doprinele kulturnom i obrazovnom napretktu te zemlje. Scenaristkinja i rediteljka  filmova Nataša Milojević predstaviće i nama ove izuzetne žene Milu Dimitrijević, glumicu, Olgu Carević, doktorku nauka, Belu Krležu, glumicu i Dubravku Vidović. Ovaj serijal biće emitov an na HRT-u od 8. decembra.

Projekat "Građenje mostava na Balkanu" okupio je mlade koji rade na unapređenju tolerancije i pomirenju mladih u regionu. O projektu govori koordinator Vesna Jevtić profesorka engleskog u Hemijsko- tehnološkoj školi u Beogradu.

Urednik i voditelj Dubravka Marković.

U drugom satu tema su samohrani roditelji u Srbiji - od nepoštovanja do uvažavanja. Procenjuje se da ih je oko 150.000 u našoj zemlji. Ako se ne zna njihov tačan broj, zna li se kako žive? Na koju sve vrstu problema i prepreka nailaze? Koliko ih podržavamo i kako? Na koji način ih osnažiti - finansijski i psihički? Zašto se često zaboravlja da nezavidan položaj samohranog roditelja direktno utiče na kvalitet života dece iz ove kategorije? Gost: Vera Totić, predsednik Udruženja samohranih roditelja.

Mile stolar - po ovom nadimku poznat širom Srbije, ali još poznatiji po svojoj humanosti i spremnosti da pomogne svima kojima je potrebno, izrađujući i poklanjajući stolice za bebe. Kako je došao na tu ideju? Koliko mu znače široki osmesi i zagrljaji dece koje daruje?

Autor i voditelj: Tanja Zeljković.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи