Moja knjiga

Gordana Krajačić, muzikolog i muzički kritičar, govori o tome zašto joj je važna putopisna knjiga ''Francuska nadahnuća'' čiji je autor Mićo Cvijetić. Knjiga ''Francuska nadahnuća'' govori o Cvijetićevom boravku u Francuskoj, o njegovom učešću na međunarodnom pesničkom festivalu u Setu, kao i o poseti Parizu.

Set je rodno mesto Pola Valerija, pa je tako Mićo Cvijetić čitavu ovu svoju knjigu realizovao kao svojevrsni dijalog sa delom velikog francuskog pesnika. Osim prizivanja poetskog duha Pola Valerija, Cvijetić je detaljno opisao mediteransko mesto Set i živopisna dešavanja na pesničkom festivalu koji se u tom mestu održava. Drugi deo knjige posvećen je Parizu, i tu je Cvijetić iskazao svoju fascinaciju ''gradom svetlosti''.

Knjiga ''Francuska nadahnuća'' od početka do kraja prožeta je lirskim duhom, što i nije čudo budući da je Mićo Cvijetić i sam pesnik. Gordana Krajačić govori o čitalačkom doživljaju ove knjige, o prožimanjima književnosti, muzike i putovanja, o svom boravku u Francuskoj i tome kako je ona doživela tu zemlju.   

Gordana Krajačić je bila dugogodišnji profesor u srednjoj muzičkoj školi Stanković. Muzičke kritike pisala je za broje listove i časopise, a sarađivala je i sa Radio Beogradom. Objavila je 25 knjiga. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се