Читај ми!

"Dragi moj lažljivče", predstava Džordža Bernarda Šoa

Tekst za pozorišni komad "Dragi moj lažljivče" napisao je Džerom Kilti na osnovu pisama koja su tokom četiri decenije razmenjivali Džordž Bernard Šo i Beatris Stela Kambel. Premijera komada održana je u Americi 1960, a već u novembru 1961. godine našla se na repertoaru beogradskog pozorišta "Atelje 212" u režiji Milenka Maričića. Na sceni ovog pozorišta bila je sve do 1995. godine a uloge su, od premijernog izvođenja, tumačili Mihailo Viktorović i Radmila Andrić.

Tonski zapis jednog izvođenja ove predstave, glumci koji su je učinili gledanom i značajnom za naše pozorište, bili su i povod i inspiracija da jedna emisija " Kod dva bela goluba" bude posvećena predstavi " Dragi moj lažljivče".Ona je i svedočanstvo o velikom glumačkom umeću Radmile Andrić.

Autor emisije: Rebeka Levi

 

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво