Talasanje - Šetnja

Dok se u Evropskoj uniji reciklira oko 60 odsto otpada, u Srbiji se preradi tek 10 odsto upotrebljenih proizvoda. I tako skroman udeo mogao bi biti doveden u pitanje, jer recikleri već treću godinu za redom imaju problem naplate prerađenog opasnog otpada. Budžet za zaštitu životne sredine za iduću godinu je nešto veći, ali neće promeniti činjenicu da se za ove namene u Srbiji izdvaja i do 20 puta manje nego u evropskim zemaljama. Sagovornik nam je  predsednik Udruženja reciklera Srbije, Vladimir Živaljević.

Jedan od naših najvećih naučnika, Mika Alas, u svom porodičnom domu na Kosančićevom vencu, napisao je oko 500 radova.

Ta kuća je danas privatno vlasništvo, a nedavno se pojavio oglas za njenu prodaju. Društvo matematičara Srbije smatra da je ta kuća svojevrstan spomenik kulture i uputilo je inicijativu da bude pretvorena u legat.

Podsetićemo se šta donosi Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima, koji je nedavno izglasan u republičkoj Skupštini.

Čućemo segmente nove priče koju nam u nedelju donose autorke emisije Kojekuda i saznati kakav utisak ostavlja izložba radova koji slave velikog rimskog pesnika Ovidija sa distance od dva milenijuma.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво