Talasanje - Šetnja

O rezultatima istraživanja o inkluzivnom obrazovanju koji su pokazali da je u toj oblasti potrebno još mnogo da se uradi kao i da bi škole morale da se prilagođavaju mogućnostima dece sa posebnim potrebama. Naša sagovornica je Gordana Cvetković, rukovodilac Grupe za obrazovanje manjina, socijalnu inkluziju i zaštitu od nasilja i diskriminacije Ministarstva prosvete.

Članovi umetničkog muzičkog udruženja „Klasikum" učestvuju u projektu uključivanja klasične muzike u rad institucija poput specijalizovanih škola i bolnica, a cilj je oplemenjivanje svakodnevice sugrađana ili pacijenata koji su iz različitih razloga onemogućeni da posećuju kulturne i socijalne dogadjaje. O „Klasici u poseti" govori pijanistkinja Maša Babić, jedna od osnivača Udruženja.

Večeras u 19 časova u Velikoj sali Jugoslovenske kinoteke biće promovisana monografija o divi srpskog glumišta Mileni Dravić. U emisiji imate priliku da čujete najinteresantnije delove iz monografije „Milena Dravić ili ključ snova" tv autora, dokumentariste i pisca Anite Panić.

Šta znači u prevodu na srpski, reč Đerdap? Zašto je najuža klisura na Dunavu savršeno mesto za hidroelektranu? Ko je bio Decebel, zašto se prilikom prilikom nižeg vodostaja reke naziru tornjevi crkava iz vode Đerdapskog jezera čućete od Nevene Boldorac iz Turističke organizacije Kladovo.

U našem prepodnevnom magazinu govorimo i o kvalitetu hrane na rafovima srpskih prodavnica. Kakvog je kvaliteta, koliko je bezbedna, kakve sirovine koristi prehrambena industrija i koliko proizvođači poštuju propise.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво