Novosti dana

Zahtev Kosova za prijem u Interpol na sednici Generalne skupštine te organizacije u Dubaiju je odbijen posle glasanja u dva kruga. Protiv prijema Kosova u Interpol glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na vanrednoj konferenciji za medije da se Srbija izborila protiv najmoćnijih sila sveta i pokazala koliko je vredno čuvati svoju slobodu, integritet i nezavisnost. Odbijanje zahteva Kosova za članstvo u Interpolu velika je pobeda Srbije i srpskog naroda, ocenio je šef diplomatije Ivica Dačić. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se tokom glasanja o članstvu Kosova u Interpolu, pokazalo da su pravo i pravda snažniji od bilo kakvog lobiranja.

Na današnjoj sednici Vlade biće razmatran predog Zakona o budžetu za 2019. godinu. Najvažniji finansijski zakon odmah bi trebalo da bude prosleđen Skupštini Srbije, a rasprava o tome kako ćemo rasporediti državnu kasu u narednoj godini biće pred poslanicima najverovatnije 27. novembra.

U Sarajevu će biti formiran novi saziv Predsedništva Bosne i Hercegovine. Svečanu izjavu potpisaće Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović. Dodik će narednih osam meseci biti prvi predsedavajući Predsedništva BiH.

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je azil u Mađarskoj, objavili su albanski mediji. Mađarski portali prenose da je Kancelarija za migracije odobrila azil, ali za sada, još nema zvaničnih informacija. Vlasti u Skoplju najavljuju da će danas podneti zahtev za ekstradiciju Gruevskog.

Fudbaleri Srbije igraće protiv Litvanije u poslednjem kolu grupne faze Lige nacija. Utakmica na stadionu Partizana počinje u 20 časova i 45 minuta. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи