Talasanje - Šetnja

Koliki je značaj digitalizacije u kulturi? Koji su primeri dobre prakse, ali i izazovi u tom procesu? Zašto je potrebno aktiviranje internet korisnika u kreiranju i promociji digitalnih sadržaja? Gošće: dr Tamara Vučenović i dr Vesna Perić.

Danas počinje emitovanje serijala RTS-a „Narodno pozorište u deset činova". Serijal je snimljen u znak obeležavanja 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta. O značaju tog programa razgovaramo sa glavnim i odgovornim urednikom Kulturno-umetničkog programa Nebojšom Bradićem.

U toku je sezona slava, srpskog nematerijalnog kulturnog dobra, uvrštenog na Uneskovu listu kulturne baštine. Bogatstvo i raznolikost slavskih običaja i slavske trpeze otkriva prof. dr. Vesna Marjanović, etnolog.

Sajam sporta je prilika za približavanje sporta pre svega, najmlađima, upoznavanje sa vrhunskim sportistima, reprezentativcima, kao i za promovisanje srpskog sporta, koji je u 2018. godini ostvario najveće rezultate na međunarodnim takmičenjima.  O tome, u prilogu Snežane Pantović.

U okviru humanitarne akcije za decu „Zmaj beli knjige deli", sedam škola i domova za nezbrinutu decu u Srbiji i Republici Srpskoj dobiće na poklon knjige namenjene srednjoškolcima. Naš gost je Ljiljana Marinković, direktorka Kreativnog centra.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво