Talasanje - Šetnja

Zahtev Kosova nije prošao ni u drugom krugu glasanja, saznaje RTS. Protiv prijema Kosova u Interpol glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16. Glasanju je prethodila pauza koja je određena kako bi, saznajemo, delegacije izašle iz sale i kako bi SAD, Britanija i Turska izvršile dodatni pritisak na zemlje članice pre drugog kruga glasanja. Ministar Nebojša Stefanović oštro se usprotivio određivanju pauze i na pitanje predsedavajućem na osnovu čega je određena pauza nije dobio odgovor. Prve reakcije na početku emisije.

U nastavku:

Oko 32 miliona dolara dali su građani Srbije u dobrotvorne svrhe u 2017. godini, a istraživanja pokazuju da su građani i kompanije sve spremniji da doniraju u humanitarne svrhe, rečeno je na otvaranju dvodnevne Nacionalne konferencije o filantropiji: Budućnost davanja. U emisiji govorimo o vitalnoj ulozi države, privatnog sektora i građana u razvoju filantropije u jednom društvu.

Članovi umetničkog muzičkog udruženja "Klasikum" učestvuju u projektu uključivanja klasične muzike u rad institucija poput specijalizovanih škola i bolnica, a cilj je oplemenjivanje svakodnevice sugrađana ili pacijenata na dužem bolničkom lečenju koji su iz različitih zdravstvenih, socijalnih ili drugih razloga onemogućeni da posećuju kulturne i socijalne događaje. Koncerti pod sloganom „Klasika u poseti" do sada su održani na različitim lokacijama, a o tome nam govore članovi ovog udruženja.

Međunarodni dan deteta obeležava se 20. novembra. Ovaj dan se obeležava da bi se skrenula pažnja na obaveze društva prema deci kao i na probleme sa kojima se deca suočavaju. O tome šta su potrebe dece u Srbiji i šta sve država treba da uradi kako bi se položaj dece u zemlji popravio govori direktorka Unicefa za Srbiju Ređina de Dominićis.

Biće reči i o i rezultatima istraživanja o inkluzivnom obrazovanju, koji pokazuju da je ovu oblast potrebno osnažiti i da se škole moraju više prilagoditi mogućnostima dece sa posebnim potrebama.

Psihološka istraživanja pokazuju da je kod mladih, na globalnom nivou, prisutan strah od emocionalnih vezivanja i dugoročnih angažovanja što se može povezati sa individualizmom, potrošačkim hedonizmom, kao i sa zamenom realnog virtuelnim, neobaveznim i neobavezujućim interakcijama. Zašto mladi danas strepe, čega se plaše, da li su i koliko anksiozni i kako na to da utiču, pitanja su o kojima je bilo reči na sinoćnoj tribini u Domu kulture Studentski grad.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи