Vreme sporta i razonode

Selektor naše fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić i kapiten državnog tima Srbije Nemanja Matić uoči meča sa selekcijom Crne Gore, u okviru Lige nacija, bili su vrlo raspoloženi. U današnjem, skraćenom izdanju porodičnog magazina Radio Beograda 1, čućemo izveštaj sa ove utakmice, odnosno izjave aktera tog duela. Sedmi Sajam sporta održava se narednog vikenda. Prvenstvo Srbije u dizanju tegova zakazano je za sutra u Pančevu. Iz boćanja- novosti sa Svetskog i Balkanskog šampionata saopštava nam državna reprezentativka i višestruka prvakinja u ovom sportu Nataša Antonjak- u Kini i Turskoj, Srbija je postigla sjajne rezultate.

Budući da smo danas pratili prenos fudbalske utakmice, tokom ostatka popodneva bavićemo se više razonodom, odnosno dešavanjima iz sveta koji nas okružuje. Kako novostima iz sveta javnog, umetničkog i kulturnog života, tako i manifestacijama koje su pred nama, širom Srbije. U Subotici nas očekuje međunarodni pozorišni festival `Desire Central Station`. Festival hurke i kobasice zakazan je za naredni vikend u selu Adorjan kraj Kanjiže. `Disnotor za gurmane` takođe naredne subote u Čurugu. U `srpskoj Atini`- dve interesantne manifestacije- `Hej, salaši` i `NS Winter Fest`. U Aleksandrovu se danas dešava `Kuglofijada`, a u Kikindi nas očekuje `Sovembar- mesec sova ušara`. 

U salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu danas je otvorena izložba `Sto godina slobode`. Organizacija `Mali svet Kanada` iz Toronta, u saradnji s izdavačkom kućom `Kreativni centar`, pokrenula je humanitarnu akciju za decu `Zmaj beli knjige deli`. Prvi pozorišni festival dece i mladih `Mater Terra` održava se sutra u klubu `Magacin`. Umetničko udruženje `Klassikum` i akcija `Klasika u poseti` obeležiće naredne subote prvu godišnjicu postojanja. U utorak se održava prvi dečji `Pop- up` festival u Srbiji. Može se reći da je za `Trippin Srbija` srpski safari stil života - saglasni s ovom konstatacijom, danas opet uključujemo petoro mladih koji vole svoju zemlju više od svega i žele da je upoznaju do najsitnijeg kamička, ovoga puta članovi te družine javljaju se iz okoline Sokobanje i opisuju nam zanimljivosti na koje nailaze. 

U Muzeju u Smederevu otvorena je izložba Slobodanke Stupar `Stepenice III`. U kući kralja Petra I juče je otvorena retropsektivna izložba crteža Siniše Jeremića. `Mirjana Blagojev- transparent i refleksija`, od 19. novembra u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu. Mlada pop art umetnica Ana Avramov objavila je svoj EP pod nazivom `Open heart` i uveliko je na regionalnoj turneji. Izložba Željke Momirov i Đorđa Arnauta otvorena je juče u Narodnom muzeju u Vranju. Grupa `Paper animals`, pred kojom je- kažu- lepa budućnost, sutra ima svirku, na kojoj promovišu novi singl i `taze spot`. U okviru `Metropolis bluz festa`, u muzičkoj kući `Metropolis` u Makedonskoj 21, večeras muziciraju Dragoljub Crnčević i `Point Blank`.  

Dvadeset četvrti festival autorskog filma `FAF` održaće se u beogradskoj `Kombank dvorani`. U Maloj galeriji ULUPUDS-a u toku je izložba keramičkih minijatura Biljane Rakić. Plesni projekat `Balkan Dance project vol. 4`- `Zvezdica spavalica`, krenuo je iz Velenja na regionalnu turneju. U okviru manifestacije `Noć pozorišta`, u Kulturnom centru Zrenjanina- predstava `Krompirko`. Sinoć je u `Zvezdara teatru` izvedena premijera predstave `Ljubav u Savamali`- reditelj je Darijan Mihajlović.  

Umetničko udruženje `Klassikum` i akcija `Klasika u poseti`, koja je jedna od najlepših stvari koja nam se dešava, obeležiće naredne subote prvu godišnjicu postojanja- svi komplimenti za dosadašnju misiju, tek se treba `zalaufati` i `muziku miliona` doneti ljudima `na noge`. Prvi beogradski klupski koncert grupe `Vrelo` iz Inđije biće održan narednog petka u Starom Bitefu, u klubu `Soul Society`. Pevač i gitarista Neno Belan i njegov sastav `Fiumens` 22. novembra sviraće koncert čiji je repertoar sastavljen od pesama splitske grupe `Đavoli`, čiji je Belan bio i ostao zaštitni znak.

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić počastiće nas i danas dobrim receptom, a neće izostati ni nagrade za redovne slušaoce našeg porodičnog magazina. Ove subote, o tome brinu Opera i teatar `Madlenijanum`, `Akademija 28`, Kulturni centar Čukarica i Dom omladine Beograda.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво