Zabavnik

"Porgi i Bes“ je opera o Americi, sa svom svojom jednostavnošću, lepotom, nežnim humorom, žudnjom i patosom, kojih ima i u narodnoj umetnosti. Njen autor, Džordž Geršvin, sam ju je nazivao narodnom operom:

„Porgi i Bes je narodna priča. I sasvim je prirodno da narod u njoj peva narodne pesme. Kad sam počeo da pišem muziku za operu, odlučio sam da upotrebim materijal koji sam pokupio u narodu jer sam želeo da ostvarim muzičku celinu sa tekstom. Sve sam pesme obradio po motivima iz narodnog folklora, i pošto sam kompoziciji dao oblik opere, Porgi i Bes je, prema tome, narodna opera..."

Sa svetske pop scene, na stranice novembarskog Džuboksa iz 1975. stigao je američki rok bend iz Kalifornije DOOBIE BROTHERS. Do sada su prodali oko 40 miliona ploča, punih pet decenija su na rok sceni, a najveće uspehe postigli su '70. Iz tog vremena pamte se njihovi hitovi - "Toulouse Street", 'What a Fool Believes', 'Long Train Runnin'', 'Black Water', 'Listen to the Music', 'China Grove', 'Takin' It to the Streets', 'Minute by Minute'...

Krajem jula 1939. godine, američka država Kalifornija naročitim zakonom ukinula je pravo na tužbu za naknadu štete zbog neodržanog obećanja braka, zastranjivanja obećanja i zavođenja. Objavljivanje ovog akta dočekano je s velikim olakšanjem među glavnim ličnostima holivudske filmske industrije, a u čemu se sastojala njihova tegoba, čućemo u ovom izdanju Zabavnika.

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи