Talasanje - Šetnja

Razvoj tehnologije, brza razmena informacija i stalno prisustvo na internetu, ozbiljno dovode u pitanje autorstvo u bilo kom obliku stvaralaštva. Poseban udar trpi kreativna industrija. Kako u Srbiji brinemo o tome i kako se borimo protiv piraterije? O tome ćemo razgovarati sa Vladimirom Marićem, direktorom Zavoda za intelektualnu svojinu, institucije koja danas slavi 98-mi rođendan. Naš sagovornik biće i jedan od pobednika takmičenja za pronalazača, prof.dr Đuro Koruga.

Više od 25 hiljada ljudi u Evropi godišnje izgubi život zato što su uzimali antibiotike koji ne deluju. To je posledica prekomerne i nekontrolisane upotrebe ovih medikamenata. Zato nikad nije suvišna priča o tome kako se i kada antibiotici primenjuju.

Na dan smrti Patrijarha Pavla, u Tašmajdanskom parku u Beogradu, biće otkriven spomenik 44-om poglavaru SPC. Tim povodom razgovaraćemo sa kulturologom Jovanom Janjićem, autorom nekoliko dela o omiljenom srpskom patrijarhu.

Svaki treći četvrtak u novembru obeležava se kao Dan mladog vina. Običaji nalažu da se festivali i proslave priređuju u malim mestima, tamo gde vino i nastaje. Ove godine domaćin je Irig.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара