Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Francuskoj na poruci poštovanja prema srpskim žrtvama u Velikom ratu, koju je srpskoj javnosti danas preneo francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni. Vučić je na Tviteru poručio  da će Srbija na veličanstven način dočekati predsednika Makrona. Ambasador Mondoloni uputio je izvinjenje predsedniku Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu. Reč je o nespretnosti koja je, kako je ocenio, za žaljenje.

Povodom najave o formiranju kosovske vojske, potpredsednik Srpske liste Igor Simić ponavlja da Srpska lista ima jasan stav i da neće to podržati jer je u suprotnosti sa rezolucijom 12 44 Saveta bezbednosti i nije u interesu srpskog naroda.

Premijerka Ana Brnabić počinje posetu Berlinu, koja će trajati do srede, 14-tog novembra. Ona  će učestvovati na Privrednom forumu u organizaciji lista ''Zidojče Cajtung", a tema panela na kojem će premijerka govoriti, zajedno sa premijerima Estonije i Islanda, Jirijom Ratasom i Katrin Jakobsdotir, je ''Digitalna Evropa: vizija tri zemlje".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu skratio je posetu Parizu i krenuo u Izrael nakon izbijanja nasilja duž granice sa Pojasom Gaze, prenosi Rojters. Izraelske snage ubile su najmanje 7 Palestinaca, a rakete su ispaljene na izraelska naselja duž granice. Prethodno su
palestinski zvaničnici objavili da su izraelske bezbednosne snage ubile komandanta Hamasa u Pojasu Gaze. Promenjena su pojedina sletanja i poletanja aviona sa međunarodnog aerodroma "Ben Gurion", koji kako navode izraelske aerodromske vlasti, može da bude u dometu raketa palestinskih ekstremista u Pojasu Gaze.

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na uglu ulica Resavske i Krunske u Beogradu, kada su se sudarili tramvaj na liniji broj 12-est i putničko vozilo marke Dačija, poginuo je pešak, povređeno je četvoro putnika iz tramvaja i iz putničkog vozila. Na lice mesta izašli su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor GSP-a Radiša Momčilović.

Zbog pada cena nafte na svetskom tržištu, gorivo u Srbiji je jeftinije ali ne mnogo i ne na svim benzinskim pumpama. Stručnjaci prognoziraju da će cena crnog zlata ostati između 60 i 80 dolara po barelu, uprkos sancija koje je Amerika uvela Iranu.

Srpski bokseri osvojili su sedam medalja na prestižnom 48-mom turniru Zlatni gong u Skoplju, a pehar za najboljeg stranog boksera pripao je srpskom reprezentativcu Damjanu Grmuši. Turnir Zlatni gong je finalna provera srpskih boksera pred 61-vu po redu Zlatnu rukavicu, koja se od 29-tog novembra do 1-vog decembra održava u Nišu.

U Londonu je počeo završni ATP masters turnir. Novak Đoković igra protiv Amerikanca Džona Iznera.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи