Kod dva bela goluba - 50 godina emisije

Specijalne emisije svakog ponedeljka povodom pola veka neprekidnog trajanja emisije „Kod dva bela goluba“. Istorija duga 50 godina ispričana sećanjima njenih stvaralaca (urednika, muzičkih urednika, autora tekstova, glumaca, ton majstora) i dokumentovana insertima iz najboljih emisija.

Pisci, novinari, reditelji, glumci, ton-majstori, producenti... Svaki od ovih saradnika doprineo je da emisija ''Kod dva bela goluba'' postane prepoznatljiva, i da stekne naklonost slušalaca. U večerašnjoj emisiji predstavljamo dva takva vredna saradnika - Almiru Kotlo, autora emisija i Predraga Tomića, dizajnera zvuka.

Almira Kotlo, dugogodišnji je saradnik i autor velikog broja emisija. Od emisije koja govori o prevodima dela Vuka Stefanovića Karadžića, preko emisija posvećenih Branku Ćopiću, Jovan Kljajiću, Gliši Vozaroviću, Branku Lazareviću, Jelisaveti Načić, Milanu Jovanoviću Stoimiroviću, Vitomiru Bogiću, pa sve do emisija u kojima je reč o porodici Dunđerski, o Kalemegdanskom parku, Kolarčevoj zadužbini, o Svetskoj izložbi u Parizu 1889. godine... Nizale su se razne teme i ispričane brojene priče u emisiji ''Kod dva bela goluba'', kojih se Almira Kotlo ovom prilikom priseća.

Predrag Tomić, dizajner zvuka, jedan je od onih saradnika koji su doprineli tome da emisija  zvuči tako da su u slušaoci u njoj mogli istinski da uživaju. Predrag Tomić se priseća početaka rada na radiju, govori o duhu vremena koji je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka vladao u našem društvu, o tome šta mu je značio rad u emisiji, govori o ljudima sa kojima je sarađivao i o tome kako su snimane emisije ''Kod dva bela goluba''.  
    
Autor emisije: Vojislav Karanović

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво