Novosti dana

U Beogradu je održan  sastanak srpsko-ruskog  Međuvladinog komiteta za trgovinsku , ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.Šef diplomatije Ivica Dačić i potpredsednik ruske Vlade Jurij Borisov izjavili su da su razgovarali o pripremi posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine. Dačić je na zajedničkoj konferenciji za medije rekao da je ta poseta za nas veoma važan politički događaj. Kako je naveo,bilo je reči i o sporazumima koji bi tada mogli biti potpisani.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da su propali napori Evropske unije u posredovanju između Beograda i Prištine, jer je Priština odbila da realizuje sve do sada postignute dogovore, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština, preneo je Sputnjik. Lavrov je naglasio i da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz Sjedinjenih Američkih Država, da formira sopstvenu vojsku.

Najviši predstavnici kosovske vlade Ramuš Haradinaj i Enver Hodžaj najavili su mogućnost povlačenja iz dijaloga sa Beogradom, ukoliko Kosovu ne bude izglasana vizna liberalizacija.

Penzionerima u Srbiji stiže oktobarska penzija uvećana od 5 do 13 odsto. Ministar finansija Siniša Mali poručuje da će prinadležnosti biti sve veće kako Srbija ekonomski jača. On je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" u Beogradu, ocenio  da je povećanje rezultat njihovog odricanja i zahvalio im je na svemu što su uradili za Srbiju.

Australijska policija saopštila je da je muškarac, koji je napao nožem tri osobe u Melburnu, vozio automobil krcat plinskim bocama, koje su se zapalile. Napad se  tretira kao terorizam. Jedna osoba je stradala, a napadača je upucala policija. On je kasnije preminuo u bolnici.

Ostavka predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića upućena je sekretarima odeljenja SANU, rečeno je u Predsedništvu Akademije. Kostić je zamolio odeljenja da se o tome izjasne u što kraćem roku.

Urednik i voditelj - Miroslav Vojvodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво