Talasanje - Šetnja

Mnogi mladi ljudi, po završetku studija suoče se sa problemom pronalaženja posla. Polovina onih koji se i zaposle, ne bavi se onim za šta se školovala. Na drugoj strani, privreda vapi za nekim strukama, a poslodavci teško nalaze kvalifikovane radnike. Kako bi se ovaj nesklad ublažio osmišljen je projekat koji bi trebalo da poveže privredu i obrazovanje. Za početak - omogućiće lakše zapošljavanje najboljih studenata, a u perspektivi - usklađivanje obrazovnih profila sa potrebama privrede i uvođenje dualnog obrazovanja na fakultete. O svemu tome razgovaraćemo sa pomoćnikom ministra prosvete za visoko obrazovanje, Bojanom Tubićem.

I pored nebrojenih nastojanja da se objasni kako se formiraju cene goriva u Srbiji, građani Srbije su uvek u čudu što pomeranje cene ovog energenta na svetskom tržištu nije vidljivije i osetnije u njihovim rezervoarima i džepovima. I to je jedna od današnjih tema.

Čućemo nekoliko primera dobre prakse socijalnog preduzetništva, a naš reporter bio je u potrazi za novitetima na Sajmu nameštaja.

U nedelji neplodnosti podsetićemo se da je prošlo 40 godina od kad je rođena prva beba iz epruvete, Lujza Braun. Od tada do danas, širom sveta, rođeno je između 6 i 8 miliona beba vantelesnom oplodnjom.

Saznaćemo i kako Multimedijalni spektakl "Francuski impresionisti od Monea do Sezana",  predstavljen rimskoj publici, omogućava da se remek dela te epohe, uz pomoć moderne tehnologije, sagledaju na potpuno nov originalan način.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се