Sportski žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde u 4. kolu Lige šampiona dočekuju ekipu Liverpula na stadionu `Rajko Mitić` od 19 časova. Vladan Milojević i njegovi izabranici obećali su da će, u taktičkom i igračkom smislu, dati sve od sebe da pruže što jači otpor favorizovanim Englezima i, eventualno, ostvare povoljan rezultat, koji bi obradovao navijače na tribinama, kao i one koji će pratiti utakmicu posredstvom Radio Beograda 1. Marko Marin, jedan od boljih igrača `crveno-belih` ove jeseni, istakao je kvalitet rivala, ali i naglasio značaj podrške `zvezdaša`.

Naravno, pitaju se i Jirgen Klop, trener Liverpula, kluba koji je u Beograd doputovao bez Đerdana Šaćirija, u želji da se mu posvete samo fudbalskoj igri. Uoči početka dugo očekivanog susreta, na teren će izaći predstavnici generacije koja je pre 45 godina u dvomeču izbacila ekipu sa Enfild Rouda iz Kupa evropskih šampiona. Malo nostalgije, malo odavanja počasti jednoj sjajnoj generaciji Zvezde, a svakako i podrška onima koji će večeras biti sportsku bitku na našem najvećem fudbalskom stadionu i pred očima Evrope. 

Očekuje se dobra fudbalska predstava. Englezi iz grada Bitlsa fino i kulturno navijaju, ali huk sa Zvezdinog severa i podrška preostale tri tribine- to je nešto čime se malo koji klub na Starom kontinentu može podičiti. Navijači koji su došli sa Ostrva, ipak, lepo su dočekani, jer Liiverpul ima mnogo poštovalaca i u našoj zemlji. Mirno i fino šetali su ulicama našeg glavnog grada, pozdravljani od Beograđana, uz simpatična `peckanja` u vezi rezultata.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić za utakmice protiv Crne Gore i Litvanije u Ligi nacija pozvao je napadača Ajntrahta Luku Jovića i vezistu Benfike Ljubomira Fejsu. Posle četiri kola Srbija se nalazi na čelu grupe sa osam bodova, jednim više od Crne Gore, dva od Rumunije, dok je Litvanija bez bodova.  

Košarkaši Partizana domaćini su timu Trenta u 6. kolu Evrokupa. Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 20 časova. `Crno-beli`, predvođeni novim trenerom Andreom Trinkijerijem, imaju priliku da se na svom terenu revanširaju Italijanima za poraz od 82:73 u prvom meču, igranom na Apeninima.  

Tokom emisije pratićemo i druge aktuelnosti iz sveta sporta,iz zemlje i sveta, sa svih meridijana. 

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović. 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи