Talasanje - Šetnja

U Muzeju primenjene umetnosti, povodom Dana muzeja, otvara se izložba nakita „Klasično i simbolično“. Reč je o istorijskom nakitu, prstenju i minđušama iz antičkog perioda i srpskog srednjeg veka. Publici će biti prikazano 95 predmeta iz Zbirke metala i nakita Muzeja primenjene umetnosti, kao i 10 dragocenih predmeta iz kolekcije Istorijskog muzeja Srbije. Izložbu najavljuje naša gošća, Milica Cukić, muzejski savetnik.

Najstarija programska akcija Radio Beograda „Knjiga solidarnosti" organizuje jednodnevnu razmenu knjiga sa građanima u sredu, 7. novembra 2018. u holu Radio Beograda i u redakciji dopisništva RTS-a u Kragujevcu. Cilj ove akcije je pomoć u opremanju biblioteke Prve kragujevačke gimnazije koja je nastradala u požaru početkom ove godine. Gost emisije je Mihailo Šćepanović, urednik Programske akcije „Knjiga solidarnosti".

Najveći digitalni kreativaci okupiće se polovinom novembra u Beogradu, na drugoj CGA (computer, graphics, arts ) konferenciji. Ovaj svojevrstan spoj umetnosti i nauke kroz pop kulturu i digitalno stvaralaštvo okupiće na jednom mestu neke od najznačajnijih svetskih imena iz industrije vizuelnih efekata, animacije, gejminga i digitalnih umetnosti. Konferenciju organizuje Savet za kreativne industrije, a gošća je Milica Božanić, članica Saveta.

Udruženje „Supernatural" je u okviru programa „12 veličanstvenih" odabralo autentične gastro proizvode i mapiralo 12 domaćinstava koja nude smeštaj i služe jela od izabranih, tradicionalnih namirnica. Plan je da se „12 veličanstvenih" nađu i u filmu i dvojezičnoj publikaciji na srpskom i engleskom, a do kraja godine svi će oni biti predstavljeni žiteljima i gostima Beograda. Svetlana Mladenović, novinar Beograda 202, predstavlja turističku ponudu Stare Pazove i Stare planine, koji su našli svoje mesto među „12 veličanstvenih".

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво