Nedeljom za selo

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je četvrti javni poziv za sredstva IPARD-a za investicije u izgradnju i nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, osim novih traktora. Zahtevi mogu da se ponose od 1. novembra do 9. januara naredne godine.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici uručili su rešenja o odobravanju investicija poljoprivrednicima koji su konkurisali za sredstva IPARD-a za nabavku opreme i mehanizacije. Oni koji su dobili rešenja kažu da je priprema dokumentacije i biznis plana zahtevna i da su im aplikacije pripremale agencije koje se bave tim poslom.

Voćari ovih dana pripremaju voćnjake za zimu, a stručnjaci podsećaju da je sada i idealno vreme za podizanje novih zasada.

Proizvođači duvana u Sremu i Mačvi nezadovoljni su ovogodišnjim prinosima. Kažu da će zarada biti mršava.

Stručnjaci poručuju ratarima da ne pale žetvene ostatke, nego da ih zaoravaju jer to popravlja plodnost zemlje.

Predstavićemo vam i cvećarku iz sela Lučica kod Požarevca Vesnu Stević. Gajenjem cveća počela je da se bavi na zahtev kupaca, a danas od tog posla ona i suprug pristojno žive.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.  

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара