Talasanje - Šetnja

Najnoviji izveštaj o klimatskim promena upozorava da bi, ukoliko se do 2030. godine ne ograniči rast globalnog zagrevanja na 1,5 stepen, mogao biti ugrožen život na planeti. Danak se već plaća ekstremnim sušama i požarima, na jednoj i podizanjem nivoa okeana i poplavama, na drugoj strani.Arktički led već nestaje, kao i koralni grebeni, šume izumiru...Naučnici, i pored toga, smatraju da ima prostora da se stvar popravi.

O tome kako ograničiti emisiju štetnih gasova novim načinom stvaranja energije i zašto su šume najekonomičnije klimatsko rešenje, razgovaramo sa Aleksandrom Kovačevićem iz Oksfordskog instituta za energetiku i Vladimirom Nikolićem iz Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede.

U drugom delu emisije ugostićemo predstavnike dve generacije učitelja u najstarijoj školi u Srbiji. Osnovna škola Kralj Petar Prvi slavi 300-ti rođendan. U njoj je bio učitelj i Vuk Stefanović Karadžić, a đaci- mnogi slavni Srbi.  Podsetićemo se na neke bitne istorijske trenutke te škole, ali i razgovarati o tome kako danas biti dobar učitelj i uzor novim generacijama.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара