Uhvati dan

06:30 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:05 Srpski na srpskom, 08:15 Gost jutra

U današnjoj emisiji između ostalo govorimo o:

- Inspektori za rad otkrili su tokom prošle godine u Srbiji oko 22 hiljade, a od početka ove godine skoro 12 500 hiljada nelegalno zaposlenih. Po procenama sindikata siva ekonomija je proizvod tranzicije u kojoj su građani prinuđeni da se bore za platu na sve moguće načine. U Uniji poslodavaca sa druge strane kažu da je nelegalnom poslovanju indirektono kumovala i država administrativnim i finansijskim nametima koji su daleko iznad mogućnosti naše privrede.

- Lokalna samouprava Pirota pokušava da populacionim merama zadrži mlade ljude u selima. Jedna od mera je jednokratna pomoć od 40 hiljada dinara za svako novorođenče u selima- što ne isključuje ostale vidove pomoći. Od ove jeseni uvedena je i podrška deci u seoskim vrtićima.

 

- Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obeležava se u trenutku kada je veliki broj onih koji nemaju mogućnosti da zadovolje svoje osnovne životne potrebe i žive ispod granice siromaštva, izjavila je Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava. U Srbiji je aktuelno 267.949 korisnika novčane socijalne pomoći.

 

- Šumadijska opština Knić,brojnim merama, podstiče porodice da ostanu na selu. Ulaže se u zdravstvo, puteve, zapošljavanje. Ipak, najveća izdvajanja su za poljoprivredu od koje živi većina stanovnika i, zahvaljujući subvencijama, ostaje na svojim imanjima.

Sa vama je Nataša Raketić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво