Kod dva bela goluba - 50 godina emisije

Specijalne emisije svakog ponedeljka povodom pola veka neprekidnog trajanja emisije „Kod dva bela goluba“. Istorija duga 50 godina ispričana sećanjima njenih stvaralaca (urednika, muzičkih urednika, autora tekstova, glumaca, ton majstora) i dokumentovana insertima iz najboljih emisija.

Sa mnogih knjiga i časopisa iz fonda biblioteke Radio Beograda sklonile su prašinu Rebeka Levi i Sanja Baum. Otrgle su od zaborava mnoge priče o značajnim ličnostima kao i interesantne a dotada nepoznate detalje o mnogim istorijskim događajima i kroz tekstove ih pretočile u teme emisija " Kod dva bela goluba".

Rebeka Levi bila je urednica na Prvom programu Radio Beograda. Rad na emisiji " Kod dva bela goluba" uključivao je kako pisanje autorskih tekstova tako i razgovore sa književnicima, naučnicima, umetnicima i sa običnim ljudima koji su imali šta da kažu o životu, o svom stvaralaštvu, o sadašnjosti i prošlosti.

Let u prošlost "dva bela goluba" bio je izazov i za Sanju Baum. Prvih godina potpisivala se kao reditelj emisije a potom i kao autor tekstova. Za nju je kako kaže, rad na emisiji bio prostor kreativne slobode u kojem su se poklopila njena interesovanja sa konceptom ,pristupima i temama emisije " Kod dva bela gouba".

O kreativnim izazovima rada na emisiji, o otkrivanju nepoznatih svetova, o mapiranju prostora naše kulture, umetnosti i nauke, , o nasleđu predaka i o svemu onome što emisija " Kod dva bela goluba" i danas jeste, na večerašnjem letu u prošlost govore Rebeka Levi i Sanja Baum.

Autor i urednik emisije Tamara Krstić.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи