Novosti dana

U 12 gradova Srbije otvoreno je 16 prodavnica nemačkog trgovinskog lanca Lidl. U ponudi je 1500 artikala od čeka 350 domaće proizvodnje. Dolazak Lidla je korak ka kvalitetnijem životu, poručio je predsednik Aleksandar Vučić koji je prisustvovao svečanom otvaranju jedne od pet radnji u Beogradu.

Kompanija Leoni započela je u Kraljevu izgradnju četvrte fabrike kablova u Srbiji u kojoj bi do 2023. godine trebalo da bude zaposleno 5 hiljada radnika. Fabrika će proizvoditi kablovske setove za Mercedes benc, a u izgradnju i opremanje pogona biće uloženo 60 miliona evra. Obeležavanju početka radova prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić, generalni direktor kompanije Leoni Srbija Klemens Saks, nemački ambasador Tomas Šib i predstavnici lokalne vlasti.

Uragan "Majkl" odneo je prve žrtve na Floridi. Stradalo je najmanje 15 ljudi. Više od pola miliona kuća i poslovnih prostora u Floridi, Džodžiji i Alabami ostalo je bez struje. Najjači uragan koji je pogodio Floridu u poslednjih 80 godina je prelazeći u Džordžiju oslabio na tropsku oluju, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane. Trenutno lociran na oko 45 kilometara jugozapadno od Makona u Džordžiji, s vetrovima brzine 115 kilometara na sat, "Majkl" bi do sutra trebalo da postane posttropski ciklon.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи