Zabavnik

Prelistavajući stare novine i časopise naišla sam na neke veoma zanimljive tekstove, a jedan od njih govori o nalivperu: Zlatno doba nalivpera bilo je između Prvog i Drugog svetskog rata. U jesen 1916-te godine, na naslovnoj strani Votermanovog magazina našla se reklama za penkalo ''Prorok''. Dakle, reklama objavljena u jeku Prvog svetskog rata izgledala je ovako: Nalivpero stoji uspravno, kao jarbol na kojem lepršaju engleska, francuska, ruska, italijanska, srpska i japanska zastavica. Ispod zastavica stoje, u posebnim uniformama, vojnici po istom redosledu. Oni, pripadnici savezničkih trupa koje su ratovale proziv Austro- Ugarske i Nemačke, umesto pušaka nose na leđima nalivpera.

Nedelja poslepodne je sasvim zgodno vreme za jednu partiju karata. A da li ste se ikada zapitali ko je dama iz špila karata? Malo ko od nas nije imao u rukama "špil" od 52 karte za igranje "tablića", ili 32 za poker. Jedna od najvažnijih i najjačih karata je, u većini igara je upravo "dama" ili "kraljica". Pik, herc, karo ili tref...

Neki od najpoznatijih muzičara, ne ponose se samo hitovima koje su napravili u proteklim decenijama, već i svojim potomcima, kćerkama koje polako kreću putevima slave. Neki očevi ovih lepotica su se, zahvaljujući lepim ćerkama, našli i u današnjoj Zabavnikovoj muzičkoj kutijici.

Teško je poverovati da je Džordžia Mej kćerka poznatog Mika Džegera. Srećom Džordžia je lepotu nasledila od svoje majke, Džeri Hol, koja joj je pomogla i u izgradnji karijere modela. 

Urednik i voditelj: Milena Šiškin

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи