Novosti dana

U dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile na auto-putu kod Jagodine poginulo je sedam, a povređeno 27 osoba, potvrđeno je iz policije i bolnica. Nesreća se dogodila nešto posle 7 časova u obe saobraćajne trake auto-puta kod sela Končarevo i Mijatovac. U lančanom sudaru učestvovalo je devet kamiona i tri automobila, a izbio je i požar. Uzrok nesreća je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara. Saobraćaj u oba smera je zaustavljen.

Predsednik Aleksandar Vučić dvodnevnu posetu Kazahstanu započeo je susretom sa predsednikom te države Nursultanom Nazarbajevim. Pre sastanka predsednik Srbije dočekan je uz najviše državničke počasti u Predsedničkoj palati u Astani, uz intoniranje himne dve zemlje i počasnu gardu. Predsednik Nazarbajev dodelio je šefu srpske države odlikovanje Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan. Šef srpske države dodelio je predsedniku Kazahstana orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. „Nastavićemo da razvijamo odnose, mnogo toga očekujemo od poslovnog foruma i od saradnje naših vlada", rekao je Vučić posle sastanka sa Nazarbajevim. Poseta srpske delegacije Astani daće novi podstrek jačanju prijateljstva, poručio je Nazarbajev.

Međunarodni monetarni Fond je zvanično povećao prognozu privrednog rasta Srbije za ovu godinu sa ranijih 3,5 odsto na 4,0 procenta navodi se u izveštaju "Perspektive svetske ekonomije". Procenjuje se da će inflacija u Srbiji iznositi 2,1 odsto, a dogodine 2,3 procenta. Prema projekciji MMF-a, stopa nezaposlenosti u Srbiji biće 13,8 odsto, a za iduću godinu se predviđa njen blagi pad na 13,5 odsto.

Policija je identifikovala napadače koji su u nedelju u Novom Sadu pretukli dvojicu mladića albanske nacionalnosti i uhapsila četiri osobe, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Dodao je da će, iako dosadašnja istraga, ukazuje da incident nije na nacionalnoj osnovi, policija "ispitati sve navode ". Stefanović kaže i da su identifikovane osobe koje su učestvovale u tuči u "Beton hali" u Beogradu, od kojih su neke privedene.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи