Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg  prisustvovali su u Mladenovcu početku međunarodne terenske vežbe upravljanja posledicama vanrednih situacija pod nazivom "SRBIJA 2018". Čestitajući učesnicima, Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare ocenio je da je ta civilna vežba izuzetno značajna i za NATO i za region. Rekao je i da se sa Stoltenbergom dogovorio da u slučaju bilo kakve krizne situacije na Kosmetu mogu brzo da stupe u kontakt, kako bi sprečili eventualne sukobe i teže posledice. Stoltenberg je istakao je da KFOR osigurava bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosovu i Metohiji, uključujući i Srbe, te da u punoj meri podržava proces normalizacije odnosa Beograda i prištine .

Vučić i Stoltenberg potom su u hotelu Hajat otvorili panel "Liderstvo za bezbednost regiona". Poručili su da je terenska vežba upravljanja posledicama vanrednih situacija "Srbija 2018" veoma važna, jer se jača kapacitet Srbije i zemalja članica Alijanse u borbi protiv prirodnih nepogoda.

Milorad Dodik je u trci za srpskog člana Predsedništva BiH osvojio najveći broj glasova - 54,06 odsto, a za njim sledi Mladen Ivanić sa 42,79 odsto glasova, najnoviji su podaci koje je jutros objavila Centralna izborna komisija. Na izborima za predsednika Republike Srpske pobedila je dosadašnja premijerka Željka Cvijanović.

Godišnje, trodnevno savetovanje sudija u Srbiji  u organizaciji Vrhovnog kasacionionog suda,  počelo   je  u Vrnjačkoj Banji. Ministarka pravde Nela Kuburović  izjavila je da je proteklih godina mnogo urađeno da srpsko pravosuđe postane efikasno I nezavisno.  Ministarka očekuje da Vlada do kraja meseca uputi Narodnoj skupštini inicijativu za izmenu Ustava  koja bi sudijama dala jače garancije za njihovo nezavisno delovanje.

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji razgovarao je u Pekingu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i poručio da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da prestanu sa napadima na državnu politiku Kine. Tokom sastanka, Ji je Pompeu rekao da je "bačena senka na budućnost američko-kineskih odnosa". Pompeo je u Kinu stigao iz Severne Koreje kako bi uputio zvanični Peking u tok sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Naša reprezentativka u plivanju Anja Crevar, osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu, u finalu trke na 200 metara mešovitim stilom. Naše odbojkašice su na Svetskom prvenstvu u Japanu rano jutros savladale Nemačku sa 3:0 .

 

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи