Novosti dana

U Njujorku počinje 73. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Našu delegaciju predvodi premijerka Ana Brnabić, koja je sinoć prisustvovala prijemu kod američkog predsednika uoči Generalne debate. Ona je zahvalila Donaldu Trampu na razumevanju za stavove Srbije.

Premijerka je razgovarala i sa američkim senatorom Ronom Džonsonom. On je istakao da Amerika ohrabruje dijalog Beograda i Prištine i želi da pomogne da se dođe do rešenja. Brnabićeva je konstatovala da je veoma važno što je došlo do promene odnosa američke administracije prema našoj zemlji, istakavši da Priština svojim postupcima ne doprinosi dijalogu i da otežava dolazak do rešenja.

Srbi iz Velike Hoče na Kosovu i Metohiji opljačkani su tokom noći. Jednom meštaninu ukraden je automobil, a porodici iz istog mesta - krave i telad, javlja Radio Most. Stanovnici Velike Hoče su veoma uznemireni i zabrinuti za svoju bezbednost i imovinu. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja vrši uviđaj.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje sve učestalije napade na imovinu Srba u južnoj pokrajini. Uvereni smo da ovde nije reč o običnim krađama već o nastojanju da se naš narod zastraši, navodi se u saopštenju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju poručuje Srbima koji žive južno od Ibra da će učiniti sve da im nadoknadi štetu i apeluje na njih da ne nasedaju na provokacije.

Parlament Švedske izglasao je, većinom glasova, nepoverenja Vladi premijera Stefana Lofvena. Glasanje o poverenju usledilo je pošto su stranke desnice i centra, zahvaljajući glasovima ekstremne desnice, dobile mesto predsednika Parlamenta Andreasa Norlena konstituisanog nakon izbora od 9. septembra. Norlen bi mogao za madatara imenovati lidera konzervativaca Ulfa Kristersona.

Sjedinjene Američke Države upozorile su Rusiju da bi razmeštanje savremenog antiraketnog sistema ES-300 u Siriji - bila velika greška, i da bi tu odluku trebalo ponovo razmotriti. Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost - Džon Bolton rekao je da bi snadbevanje Sirije ruskim antiraketnim sistemom "dovelo do eskalacije već postojećih tenzija u regionu".

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво