Novinarenje

Na početku Novinarenja objavljujemo vesti dana. Slede aktuelnosti iz Grčke gde migranti stvaraju niz problema dok je u medijima jedna od najzastupljenijih tema predstojeći referendum u Makedoniji o novom imenu države. Biće reči i o sve izvesnijim vanrednim parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Otkrivanjem statue nekadašnjeg predsednika Južnoafričke Republike Nelsona Mandele u zgradi UN u Njujorku počinje mirovni samit u Generalnoj skupštini UN, na kome će svetski lideri govoriti o gorućim problemima - ratu, siromaštvu, bolestima, migracionim i klimatskim promenama.Srbiju predstavljaju premijerka Ana Brnabić i šef diplomatije Ivica Dačić.

Na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujork je doputovao predsednik Irana Hasan Rohani Pre polaska iz Teherana, Rohani je obećao "strašan" odgovor Irana zbog atentata tokom vojne parade na jugozapadu zemlje kada je ubijeno 25 ljudi, među kojima više od polovine pripadnika elitne iranske Revolucionarne garde. Iranske vlasti za napad optužuju Sjedinjene američke države i njihove saveznike u zemljama Zaliva.

I iranska Revolucionarna garda zapretila je danas "smrtonosnom i nezaboravnom" osvetom za napad tokom vojne parade.

Sagovornik Novinarenja je Majda Šimunec dopisnik Radio Beograda iz Atine.

Autor i voditelj je Zorana Bokan.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво