Novosti dana

Delegacija Srbije, predvođena predsednicom Vlade Anom Brnabić, učestvovaće u Njujorku na 73-ćem zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Premijerka Brnabić večeras će prisustvovati prijemu koji organizuje američki predsednik Donald Tramp, a u četvrtak će se obratiti Generalnoj skupštini. U srpskoj delegaciji je i šef diplomatije Ivica Dačić, koji će predstaviti stavove Beograda o pitanjima od međunarodnog značaja.

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda povodom prvog razmatranja rezultata novog programa saradnje koji je savetodavne prirode. Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf  boraviće u Beogradu do 4-og oktobra. Teme razgovora sa srpskim zvaničnicima su stanje u javnim finansijama, planiranje budžeta za narednu godinu, kao i strukturne reforma. Očekuje se da će biti usaglašeni stavovi predstavnika Vlade Srbije i MMF-a o povećanju penzija i plata u javnom sektoru.

Iako je Srbija smanjila stopu nezaposlenosti ispod 12 odsto cilj je da u budućnosti ona bude 2 odsto, izjavio je ministar rada Zoran Djordjević na otvaranju skupa direktora nacionalnih službi zapošljavanja Jugoistočne Evrope, kojem je domaćin Beograd. Djordjević je naglasio da je u regionu sve izraženiji nedostatak kvalitetnih radnika, ali da Srbija ne bi trebalo da uvozi radnike već da ih školuje i stimuliše da rade ovde.

Odbojkaška reprezentacija Srbije u sledećoj fazi Svetskog prvenstva igraće u Torinu u grupi sa Italijom i Poljskom. U drugoj grupi su Brazil, Sjedinjene Američke Države i Rusija. Prve dve selekcije iz grupe idu u polufinale.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара