Nedeljom za selo

U Srbiji za sada nije zabeležen nijedan slučaj afričke kuge svinja koja je registrovana u nama susednim zemljama Rumuniji, Mađarskoj i Bugarskoj. Zbog pretnje od opasnog virusa, koji se ne prenosi na ljude, Uprava za veterinu već godinu dana je u pripravnosti. Preduzimaju se sve neophodne mere kako se bolest ne bi prenela i kod nas. O tome smo razgovarali sa direktorom Veterinarske stanice u Bujanovcu čiji su veterinari svakodnevno na terenu.

Berba kukuruza u znaku je visokih prinosa. Tako je i u Mačvi gde su ratari, međutim, nezadovoljni otkupnom cenom pa će kukuruz uglavnom skladištiti.

Posetili smo farmu koza u selu Prekonoga. Njen vlasnik Dejan Mitić kaže da je u svrljiškom kraju najveći problem plasiranje poljoprivrednih proizvoda. Sve je manje stoke, ali i ljudi.

Bili smo i u Poljoprivrednoj školi u Negotinu gde đaci na školskoj ekonomiji mogu da nauče sve što im je potrebno da vode vlastito gazdinstvo.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво