Talasanje - Šetnja

U Srbiji ima oko 400.000 parova koji se bore sa nekim oblikom neplodnosti, a godišnje se uradi oko 2.000 procedura vantelesne oplodnje koje finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje. Ne postoji ni tačan podatak koliko se beba do sada rodilo uz pomoć ove procedure. Parovi se u Srbiji i dalje susreću se sa nizom problema – od administrativnih, preko finansijskih i psiholoških, iako se godinama napredovalo u izvođenju samog postupka, i iako je novi Zakon koji reguliše ovu oblast, stupio na snagu prošle godine. Udruženje Šansa za roditeljstvo organizovalo je, prethodnog vikenda, međunarodni Festival koji se bavio isključivo problemom neplodnosti. Naš gost je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja "Šansa za roditeljstvo".

Da li znate koji je najbrže rastući sport u Srbiji? Nije ni košarka, ni tenis, ni odbojka, već - trčanje. Zbog toga je u okviru Atletskog saveza Srbije osnovana Asocijacija uličnog trčanja, u cilju promocije rekreativnog trčanja. Ko sve može da trči? Kako početi? Zašto je sve trčanje dobro i za psihičko i za fizičko zdravlje? Razgovaramo sa Veroljubom Zmijancem, generalnim menadžerom Asocijacije uličnog trčanja.

U „Šetnji" danas i o 11 gradova i opština u Srbiji, koji dobijaju urbanističke planove za romska naselja, kao i o novom serijalu emisija „Sa Tamarom u akciji".

Autor i voditelj: Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво