Novosti dana

Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali su sporazum između Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu - Fronteks. To  će omogućiti da Fronteks u saradnji sa MUP- om Srbije sprovodi granične provere migranata. Time će se povećati bezbednost spoljnih granica Unije.

Migracije i Bregzit teme su i neformalnog samita lidera Evropske unije u Salcburgu. Međutim, dok nada da bi moglo doći do pomaka u dogovoru o uslovima izlaska Britanije iz Unije, nikakav napredak nije ni na vidiku kada je reč o izbegličkoj krizi.

Godišnja šteta od sajber kriminala iznosi 600 milijardi dolara  i svake godine  je sve veća, ukazala je premijerka Ana Brnabić i istakla da je Srbija spremna da se suoči sa izazovima u oblasti informacione bezbednosti. Brnabićeva je na otvaranju konferencije o viskotehnološkom kriminalu i informacionoj bezbednosti "Poveži se sigurno" ponovila da je digitalizacija jedan od prioriteta vlade, ali i da  donosi  nove rizike.

Ruski predsednik Vladimir Putin prihvatio je ponudu Izraela da podeli detaljne informacije o vazdušnom napadu izraelskih snaga na sirijski grad Latakiju. Na napad su reagovale sirijske snage i tako greškom oborile ruski izviđački avion koji se spremao da sleti na obližnji aerodrom. Sirijci su tokom protivraketne odbrane pomešali ruski „iljušin" sa izraelskom letelicom, što je dovelo do pogibije svih 15 članova posade.

Ovogodišnji 55-ti Beogradski međunarodni susret pisaca okupio je 38 književnika iz 24 zemlje. Manifestacija je zvanično otvorena u svečanoj sali Skupštine grada Beograda besedama poznatog reditelja i pisca Emira Kusturice i Radomira Andrića, predsednika Udruženja književnika Srbije.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво