Talasanje - Šetnja

U prvom satu prepodnevnog magazina govorimo o digitalnoj transformaciji Srbije. Inicijativa Digitalna Srbija pokrenula je nacionalnu kampanju Budimo pametni. Cilj je upoznavanje široke javnosti sa najvažnijim pojmovima u oblasti digitalne transformacije i pokretanje dijaloga o tome šta bi iskorak ka digitalnom društvu značio za živote svih građana.  

Gost je Tadej Kurepa iz Microsofta, koji je član izvršnog odbora inicijative Digitalna Srbija . Pored njega naš sagovornik biće i Filip Mrdak iz Centra za digitalnu transformaciju Privredne Komore Srbije, povodom javnog poziva upućenog malim i srednjim preduzećima za korišćenje besplatne podrške u tom procesu. 

Čućemo i koliko je višegodišnja akcija Evropske komisije, poznata kao Nedelja mobilnosti, do sada dala rezultata. Svake godine od 16. do 22 septembra u evropskim gradovima organizuje se kampanja koja za cilj ima smanjenje emisije izduvnih gasova i promovisanje alternativnih vidova prevoza. 

Sa vama je Olivera Stajić.

 

Od 11 časova pratimo i govorimo o trećem danu posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini. Gosti u studiju će biti:  Lidija Obradović, novinar, osnivač i direktor Udruženja "Forum Put Svile" u Beogradu, Stevan Rapaić iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu, Nikola Jokanović, master međunarodne politike na kineskom Univerzitetu za  spoljne poslove. Iz Kine ćemo uključiti Nemanju Milutinovića, dopisnika RTS-a iz Pekinga.

U studiju je Nevena Kostadinović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво