Sportski spomenar

Gost 326. emisije je rukometaš Bogosav Perić, rekorder pančevačkog “Dinama” sa 714 odigranih utakmica i 2448 potignutih golova. Uspešno je igrao na više mesta u timu. Kao reprezentativac Jugoslavije osvajač je bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Istočnoj Nemačkoj 1974. Sa velikim uspehom je trenirao 20-ak timova u nekadašnjoj Jugoslaviji i Italiji. Bio je član selektorske komisije reprezentacije Jugoslavije i selektor Tunisa.

U emisiji će između ostalog govoriti: o svojim rukometnim počecima u Pančevu, zanimljivostima i anegdotama tokom priprema za Svetsko prvenstvo 1974, o legendarnom Branislavu Pokrajcu s kojim je godinama igrao u pančevačkom Dinamu i državnom timu, o svom sinu Dejanu Periću, svojevremeno najboljem golmanu sveta, sada uspešnom treneru. Čućete i nesvakidašnju priču kako su se njegovi roditelji upoznali po izlasku iz koncenracionog logora posle završetka Drugog svetsgog rata.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се