Novosti dana

Delegacija Srbije, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, doputovala je u Kinu. Na aerodromu u Pekingu, priređen im je doček uz najviše državne počasti. Predsednik Vučić će razgovarati sa predsednikom i premijerom Kine Si Đipingom i Li Kećijangom, i učestvovaće na Svetskom ekonomskom forumu, takozvanom ''Letnjem Davosu", u Tjenđinu.

U delegaciji Srbije su i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Planirano je da, tokom posete, bude potpisano više sporazuma koji, kako je ocenio ministar finansija Siniša Mali, "potpuno menjaju Srbiju".

Četvorogodišnji Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, stigao je je u Barselonu, gde nastavlja lečenje. Vlada Srbije je odlučila da se za pet pacijenata, koji čekaju lečenje, uplati 250 hiljada evra, potvrdio je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je pozvao roditelje bolesne dece da podnesu zahtev za pomoć jer, kako kaže, država može da pomogne, ali postoje procedure koje se moraju poštovati.

U Beogradu se održava Parada ponosa. Okupljanje učesnika na Trgu Slavija počelo je u podne, a šetnja je u 14 časova. Učesnici parade kretaće se Ulicom Kralja Milana, preko Terazija do Kolarčeve, zatim do Ulice Vase Čarapića, a šetnja se završava na Studentskom trgu, gde će u 16 časova početi koncert. Na linijama gradskog prevoza biće delimičnih izmena do 20 časova. Učesnici i organizatori Parade kažu kako još jednom žele da ukažu na svoj položaj, ali i da podsete na svoje zahteve koje godinama ponavljaju. Među njima su usvajanje zakona o rodnom identitetu i zakona o istopolnim zajednicama.

Nekoliko desetina građana organizovalo je u Beogradu šetnju za pravoslavne i porodične vrednosti. Posle liturgije u crkvi Svetog Marka, uputili su se u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra, a na raskrsnici sa Ulicom kneza Miloša, zaustavila ih je policija i zabranila im prolaz. Učesnici šetnje navode da su mirnim putem želeli da iskažu protest protiv Parade ponosa.

Nakon što je na Filipinima izazvao smrt najmanje 29 ljudi, super tajfun "Mangkut" prošao je pored Hongkonga. Tajfun trenutno jača nad Južnim kineskim morem i bliži se obali Kine. Iz sedam gradova u kineskoj pokrajini Gvangdong evakuisano je skoro pola miliona ljudi.


Urednik i voditelj- Slobodan Petrović

Urednik vesti-Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво