Talasanje - Šetnja

Tokom emisije pratimo posetu državne delegacije Srbije Kini. O očekivanjima i rezultatima posete razgovaramo sa Ivonom Lađevac iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

O upravo završenom sastanku Svetske asocijacije gradova u turizmu, koji je održan u Kini, planovima za veći izlazak na kinesko tržište i turističkoj ponudi Beograda Kinezima, govori Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Srbije.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja uskoro bi trebalo da počne da radi. Kako će sve ta linija pomagati ženama koje se jave? Šta govori podatak da je 26 žena ubijeno u Srbiji od početka godine? Zašto žene ćute, ali često i porodica i komšiluk? Ko je najslabija karika u sistemu zaštite: policija, Centri za socijalni rad, pravosuđe? Gost: Aleksandra Nestorović iz Autonomnog ženskog centra Srbije.

Svetski dan čistih planina obeležava se svakog 26. septembra više od 20 godina. Cilj je da se podigne svest građana o značaju planina za život, kao i o uništavanju eko sredine. Povodom tog dana, planinarski klubovi u Srbiji organizuju brojne manifestacije. O svemu tome, ali i o pešačkim turama i planinarenju kao zdravoj aktivnosti, hobiju i strasti razgovaramo sa Snežanom Todosić iz Planinarskog kluba „Pobeda".

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво