Novosti dana

Beogradski aerodrom je ponovo otvoren za poletanje i sletanje aviona, nakon što je sa piste uklonjen avion tipa "boing 737-800" "Idžipt era". Avion egipatske kompanije je zbog tehničkih problema u 4.11 sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" zbog čega su nekoliko sati svi avioni bili preusmereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu.

Privredni rast će ove godine iznositi 4,2 odsto umesto najavljenih  3 i po posto, izjavio je ministar finansija Siniša Mali na uvodnom sastanku za izradu Programa ekonomskih reformi 2019-2021. Ministar je rekao da je u prvih šest meseci ove godine rast BDP-a bio 4,9 odsto, direktne strane investicije  1,4 milijarde evra, a  suficit u budžetu  49 milijardi dinara.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker pozvao je Evropsku uniju da definiše stav o ulasku Zapadnog Balkana u Uniju. U suprotnom, naša neposredna susedstva će oblikovati drugi stav, poručio je Junker u govoru o stanju Unije pred parlamentom u Strazburu. Pozivajući na ujedinjenje u odnosu prema regionu Zapadnog Balkana, kako bi se sprečio uticaj stranih faktora u tom području evropskog kontinenta, Junker se založio za dalje proširenje Evropske unije. Podsetio je da je Evropa u velikoj meri prevazišla ekonomsku i finansijsku krizu i založio se za jačanje sigurnosti spoljnih granica EU.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи